2014 – ‘t Ronde Sant

Home / Activiteiten / 2014 – ‘t Ronde Sant

Zomerkermis in ‘t Ronde Sant

Suikerspinnen voor de kinderen, poffertjes, ballen gooien, het rad van fortuin. Talloze activiteiten waren voor de bewoners en hun familie afgelopen zaterdag te beleven op een zonovergoten binnentuin. Voor de 7e keer op een rij werd zaterdag jongstleden door Rotaryclub Ridderkerk de Waal een familiedag georganiseerd in ‘ t Ronde Sant.

Na een gedegen voorbereiding werd om 09.00 uur ‘s ochtends begonnen met de opbouw. Kraampjes werden opgezet, spelletjes uitgestald, slingers en ballonnen opgehangen en diverse machines werden opgesteld waarmee diverse lekkernijen konden worden geproduceerd.

Om 12.00 uur stond iedereen klaar om de bezoekers te ontvangen. Gezien het tijdstip van de dag en de kennelijk hongerige magen waren de eetkraampjes met broodjes, worst, broodjes bal of de poffertjes al gelijk erg in trek. Bij de poffertjeskraam ontstond zelfs een rij en hadden de medewerkers moeite om te kunnen voldoen aan de vraag.

Ook de andere kraampjes waren erg in trek. De bezoekers konden al naar gelang hun voorkeur zelfs vier op een rij spelen, op eendjes vissen of de waarzegster bezoeken om te horen wat ze graag wilden horen.

Wat de activiteitenbegeleiders van het Ronde Sant graag niet hadden willen horen was de mededeling van afgelopen vrijdag waarin werd aangekondigd dat ze naar een andere werkgever op zoek moeten gaan omdat ze per 1 maart 2015 geen baan meer hebben.

Of er dus volgend jaar een vervolg zal gaan komen op een succesvolle uitvoering van de familiedag kon helaas door de waarzegster niet worden verteld. Iedereen die echter betrokken was bij organisatie en uitvoering van de dag hoopt dat de familiedag volgend jaar opnieuw georganiseerd gaat worden. De reden hiervoor was voor iedereen heel duidelijk. De bewoners en hun familie waren uitermate tevreden en hebben deze dag erg kunnen genieten. Voor de leden van de Rotaryclub was het een mogelijkheid om dat te doen waar de meeste voldoening van uitgaat. Mensen helpen die wel eens een steuntje in de rug verdienen.