2015 – Golftoernooi

Home / Activiteiten / 2015 – Golftoernooi

Golftoernooi 2015

Op vrijdag 18 september 2015 vond voor de 8e keer het golftoernooi van Rotary Ridderkerk de Waal plaats op de Golfbaan Oude Maas in Rhoon. Het werd een sportief feest en een gastronomisch evenement met een walking dinner en een loting met mooie prijzen. Marja, de moeder van Tim die twee jaar geleden aan de gevolgen van de ziekte van Sanfilippo overleed, mocht een mooie cheque in ontvangst nemen. De opbrengst van het golftoernooi wordt gebruikt voor onderzoek naar behandeling van de ziekte door een speciaal onderzoeksteam van het AMC.

Bekijk de beelden >>

Opbrengst voor onderzoek stofwisselingsziekte Sanfilippo
Kinderen met de zeldzame progressieve stofwisselingsziekte Sanfilippo worden ogenschijnlijk gezond geboren maar vertonen vanaf het tweede jaar gedragsstoornissen en een achteruitgang van de mentale functies. Meestal worden zij rond de leeftijd van 10 jaar volledig rolstoel- en verzorgingsafhankelijk waarna zij, volledig gedementeerd, enkele jaren later overlijden.

In Nederland leven nu ongeveer 70 kinderen met deze ziekte en elk jaar wordt de diagnose bij een aantal kinderen gesteld. Nu is er nog geen behandeling mogelijk. Maar het AMC maakt vorderingen met het vinden van een behandeling voor een groot deel van de kinderen. Zij hebben onze steun hard nodig. Meer info >>