2017 – Golftoernooi

Home / Activiteiten / 2017 – Golftoernooi

Golftoernooi – 15 september  – bekijk ook de beelden >

11aa912e-066b-4cc1-843f-08ba9c8fd25d

Vrijdag 15 september speelden wij ons jaarlijkse golftoernooi voor het goede doel bij Golfclub de Oude Maes in Rhoon.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen werd het een prachtige dag met veel zon en weinig wind. Het was perfect golfweer en de golfers werden flink verwend door alle sponsoren in de baan. Zo kon men een weekend winnen in een BMW Cabriolet, genieten van verse oesters geopend door oestermeisje Michelle, met champagne. Er waren verse haringen van Schmidt Zeevis en hapjes van restaurant Joelia en er werden ook bitterballen en energierepen uitgedeeld. Ook was er een ‘beat-the-pro’-wedstrijd, een put-wedstrijd en een chip-wedstrijd waarbij de bal in een BMW Cabriolet moest worden gechipt. Na afloop dronken de spelers op het terras in het zonnetje een drankje en werden er zeer fraaie hapjes van restaurant Ross Lovell geserveerd.  Tot slot was er aansluitend binnen in het clubhuis een goed verzorgde barbecue.

Tijdens deze barbecue, die muzikaal werd omlijst door zangeres Petra, werden de prijzen in ontvangst genomen van de spelers uit de categorieën tot en vanaf 24 hc en natuurlijk de Longest voor zowel dames als heren. Ook was er een veiling met prachtige – en af en toe zeer kostbare – veiling-items. Er werd zeer actief geboden waardoor de opbrengst van de veiling veel hoger uitviel dan verwacht.

Uiteindelijk leverde deze sportieve dag een recordbedrag op van €27.130,00. De cheque met dit enorme bedrag werd dolblij in ontvangst genomen door de 2 artsen van het RadboudUMC en Frank Meijer, voorzitter van patientenvereniging Platform CHD. Kortom, het was een geweldige en perfect georganiseerde dag waar iedereen volop van heeft genoten. De leden van onze club kijken met een zeer voldaan gevoel terug.

Congenitale Hernia Diafragmatica (CHD)
Kinderen met CHD, jaarlijks ongeveer 50 in Nederland, worden geboren met een gat in het middenrif. Tijdens de groei in de baarmoeder verschuiven de organen uit de buikholte zich richting de longen waardoor deze zich niet goed ontwikkelen. Naast een grote sterftekans gaan de kindertjes die overleven veelal een toekomst tegemoet vol complicaties en operaties. Het RadboudUMC doet onderzoek naar een goede behandeling. Bekijk de korte video!

Bekijk het indrukwekkende bezoek van onze leden aan het artsenteam in het RadboudUMC. Lees verder >

e25aa51e-0180-47f2-9715-9d48852c39d0

De hoofdsponsors:Schermafdruk 2017-06-26 16.27.24