2013 – RCO Rally

Home / Activiteiten / 2013 – RCO Rally

Rally Rotary Ridderkerk de Waal 2013 een groot succes

Zaterdag 6 april was de gekozen dag waarop de jaarlijkse rally van Rc Ridderkerk de Waal gepland was.

Een voorbereidingsgroepje van 6 leden, onder leiding van Ronald Hagestein, was ruim op tijd aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat het een mooi evenement zou worden. Ofschoon de open inschrijving dit jaar niet aan de orde was, werd besloten om uit piëteit met de in december overleden Frank de Jong (de man van ons medelid Barbara) een toertocht te organiseren die in het teken zou staan van zijn herinnering.

Veel leden, uitgenodigde vrienden en familieleden gaven acte de présence. Op zaterdagochtend 6 april verzamelden alle deelnemers zich ten huize van de familie de Jong van waar de start zou plaatsvinden. Een hartelijke ontvangst in informele huiselijke sfeer met een kopje koffie en een petitfourtje en nog even een moment om de slaap uit de ogen te wrijven. Er was zeker geen tijd voor een uitgebreid gesprek. Want nadat de vastgestelde bijdrage ten behoeve van de gezamenlijke gift aan het KWF was betaald, werden de routeschilden, de luxe lunchpakketjes en het kleurrijke routeboek uitgedeeld en kon men, na de briefing door Ronald Hagestein, beginnen aan de tocht.

Onder het prachtige startdoek werd ieder equipe uitgezwaaid door de vriend van Frank de Jong, Peter Freling. De tocht voerde de deelnemers over een pallet van landschappen dat varieerde van de authentieke, Oudhollandse, romantische omgeving van de Graafstroom tot aan de kenmerkende Hollandse polderlandschappen. Onderweg werd de kartbaan in Strijen bezocht waar halt werd gehouden. Deze plek door Frank vroeger veelvuldig bezocht was uitgekozen om kenbaar te maken dat de trofee die aan de rally wis verbonden in het vervolg zijn naam ook zal dragen.

De rit voerde verder naar het Zeeuwse landschap rond Oude Tonge en vond z’n afsluiting in Willemstad. Nadat alle deelnemers waren gearriveerd en een toast hadden uitgebracht op een mooi verlopen rally, werd gezamenlijk het diner genoten.

Ter afsluiting nam Ronald Hagestein, namens de organisatie nogmaals het woord. Tot verrassing van iedereen die Frank na stond, werd bekend gemaakt dat niet alleen de prijs zijn naam zou gaan dragen in de toekomst maar dat ook de naam van de rally in het vervolg zou zijn: De Frank de Jong Memorial Rally. De onthulling van een nieuw finishdoek waarop deze naam prijkte was het voor iedereen zichtbare bewijs. Een blije, emotionele afsluiting van een bijzonder geslaagde dag.

Henk Konings,

10 april 2013